• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Besyo kelimesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun kısaltılmasından oluşan kelimedir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları spor eğitimi üzerine eğitim veren yüksekokullardır. Besyo’lar  4 yıllık yüksekokullardır. Son yıllarda Besyo’lar yerini Sbf yani Spor Bilimleri Fakültelerine bırakmaktadırlar.

Besyo eğitimleri çok kapsamlı olmakla birlikte  tek bir bölümden ibaret değildirler. Besyo kendi içerisinde bölümlere ayrılmaktadırlar. Bu bölümlerin hepsi sporun içinde barındırdığı alanları birbirinden ayırarak sporu ve sporcuyu ülkemizde bulunması gereken en iyi noktalara taşımak için verilen eğitimlerin tümüdür.

Besyo Nedir? Bölümleri Nelerdir?

1 – Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

2 – Spor Yöneticiliği Bölümü

3 – Antrenörlük Bölümü

4 – Rekreasyon Bölümü

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

Besyo yani Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ve SBF yani Spor Bilimleri Fakültelerinin Bölümleri arasındadır. Ülkemizde bulunan beden eğitimcilerin yetişmesini sağlayan kurumdur. Tamamen spor eğitiminin nasıl verileceği üzerine eğitim veren bir bölümdür. Ülkemizdeki çalışma alanları:

Devlette Beden Eğitimi Öğretmenliği

Özelde Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Antrenörlüğü

Halk Eğitim Merkezlerinde Özel Eğitimci ve Antrenör

Spor Kulüplerinde Eğitimci ve Antrenör

Buna benzer bir çok iş alanlarında çalışma imkanları vardır.

Spor Yöneticiliği Bölümü

Herhangi bir bölüm veya iş dalı ne olursa olsun her zaman bilinçli bir şekilde yönetilmeye ihtiyaç duyar. Spor Yöneticiliği Bölümü de sporun yönetilme şekli ve sporun eksikliklerinin giderilmesi için eğitim veren bölümdür. Spor Yöneticiliği Bölümü 4 yıllıktır. Üniversitelere göre Yüksekokul ve Fakültelerden oluşmaktadır. Spor Yöneticiliği Bölümü iş alanları:

Gençlik ve Spor Bakanlığında Spor Uzmanı ve Yöneticilik

Federasyonlarda Sekreterlik ve Görevler

Kulüplerde Yöneticilik ve Antrenörlük

Otellerde Yönetilik

Buna benzer birçok iş alanlarında kendilerini geliştirmeleri durumunda çalışabilmektedirler.

Antrenörlük Bölümü

Sporun temeli olan eğitimcilerimizin doğru, dürüst, profesyonel, bilinçli ve bilimsel bir eğitimci olabilmeleri için ilk önce iyi bir eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO), Spor Bilimleri Fakülteleri (SBF) ve Antrenörlük Bölümü sporun eğitimcilerini yetiştirmek üzerine eğitim vermektedir. Antrenörlüğün 12 gün kursa gidip yapılamayacağının bir kanıtı olan Antrenörlük Bölümleri 4 yıllık bir eğitim vermektedir.  Kişiler üniversiteye göre farklılık göstererek Yüksekokul ve Fakültelerde eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Antrenörlük bölümü iş alanları;

Her Türlü Spor Organizasyonlarında Görevlendirme Almak

Federasyonlarda Antrenörlük ve Milli Koçluk

Özel ve Devlette Antrenörlük

Spor Bakanlığında Antrenörlük ve Uzman Antrenörlük

Yetenek Avcılığı

Ve Buna benzer birçok alanda görev almaktadırlar.

Rekreasyon Bölümü

Sporun temeli olan eğitimcilerimizin doğru, dürüst, profesyonel, bilinçli ve bilimsel bir eğitimci olabilmeleri için ilk önce iyi bir eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları (BESYO), Spor Bilimleri Fakülteleri (SBF) ve Rekreasyon Bölümü sporun eğitimcilerini yetiştirmek üzerine eğitim vermektedir. Rekreasyon Bölümleri 4 yıllık bir eğitim vermektedir.  Kişiler üniversiteye göre farklılık göstererek Yüksekokul ve Fakültelerde eğitimlerini tamamlamaktadırlar. Rekreasyon bölümü iş alanları;

Otellerde animatör sefliği

Otellerde spor sefliği

Cankurtaranlık

Gençlik ve Spor Bakanlığında görevlendirmeler

 

Federasyonda görevlendirmeler

Besyo Okumak İsteyen Kişilerde Olması Gereken Nitelikler

Sporu sevmek ve ilgi duymak,

İletişimi kuvvetli olmalı,

Sakin ve sabırlı olmalı,

Kuvvetli ve dayanıklı olmalı,

İyi bir öğretici olmasının yanında iyi bir alıcı olmalı,

Öğretmeyi ve öğrenmeyi seven bir kişiliğe sahip olması gerekmektedir.