• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Besyo Hazırlık Kurslarında dikkat etmeniz gerekenler neler?

Hazırlanacağınız kursu seçerken özellikle dikkat etmeniz gereken şey size karşı sundukları vaatleri yerine getiriyor mu? Sınav sezonunda yanınızda duruyorlar mı? Hakkınızı savunuyorlar mı? Bütün bunların yanı sıra kurs sahiplerinin ve antrenörlerinin geçmiş yıllardaki başarıları ve geçmişlerinde antrenörlük yapmışlar mı? Yani kısaca işleri ne edebiyat mezunu mühendislik mezunu olup mu bu işe girmişler yoksa gerçekten bilgiye sahipler mi be başarılılar mı ? Kursları iyi araştırın.

 

Besyo özel yetenek sınavı nedir?

 

Özel yetenek sınavı her üniversitenin belirlemiş olduğu kılavuzlar dikkate alınarak yapılan seçme yöntemidir her ne kadar %80 inden fazla spor bilimleri fakültesi cidden özel yetenek sınavı(koordinasyon parkuru & atletizm) ile alıyor olsada azınlıkta kalan bazı istisna okullar ise özgeçmiş ile alıyor . Burada düşülmemesi gereken bir gaflet var. Benim sporcu özgeçmişim çok sağlam kursa gitmeme gerek yok gibi düşüncelere kapılabilirsiniz ancak unutmayın ki kurs size sadece antrenman yaptırmıyor sizlere aynı zamanda danışmanlık yapıyor .. yanlış bir tercih sırasıyla üniversitesiz kalmanız çok basit veyahut birbiriyle sınavı çakışan yanlış bir üniversite tercihi ile . işte bu yüzden dikkatli olun. özel yetenek sınavları sanılanın aksine ne çok zor ne çok kolay ince bir ip üstünde yürüyorsunuz.

Besyo özel yetenek sınavlarından bazı hareketlerin isimleri..

-Denge tahtası

-Sıçrama tahtası

-Alt-üst engel geçiş

-Slalom(çapraz&düz)                                                       

-Sağlık topu değiştirme

-Sağlık topu fırlatma

-Duvara pas (voleybol&basketbol&futbol&hentbol)

-Basketbol&futbol slalom

 

 

Besyo Hazırlık Kurslarına giderken dikkat etmeniz gereken hususlar nelerdir?

 

Sizleri sıktığımın farkındayım kimse dolu dolu yazılar okuyarak besyoya hazırlanmak istemez hele ki biz sporcular olarak aktif girişken insanlar o yüzden burayı madde madde yazıp geçeceğim daha sezonlar bile başlamamışken şimdiden herkese başarılar diliyorum.

-Kurs başarı oranı

-Kurs sahibi

-Kurstaki antrenörler

-Kurs antrenör sayısı

-Kurs öğrenci sayısı

-İlgililik

-Ödeme kolaylığı

-Kurs sonrası hayatınızda yer edinecek mi?

-İletişim

-Ekipman yeterliliği

-Antrenman yeterliliği

-Tesis yeterliliği

-Ve en önemlisi GÜLEN YÜZLÜLÜK VE SAMİMİYET :)