• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Baraj puanının kalkmasıyla birlikte sınava giren öğrenciler barajını 100 puan olarak açıklayan üniversitelere başvuru yapabilecekler. Besyo'da bütün üniversiteler kendi baraj puanını kendi belirler. Yalnızca önceki sene kontenjanını doldurmamış üniversiteler minimum baraj puanı ile alım yapmak zorundadır. Yeni sistemde 100 puan ile alım yapmak zorundadırlar. Geçen sene kontenjanını dolduramayan 15 üniversitenin bu sene baraj puanını 100 olacaktır.

2022'de Besyo Nasıl Kazanılır?

Barajın 100 puana düşmesi ile bazı üniversitelere başvuru fazla sayıda olacaktır. Bu durumda özel yetenek sınavının etkisi çok fazla olacaktır iyi bir hazırlık gerekmektedir. Bunun yanında TYT sınavından aldığınız puanda çok önemlidir 200-250 arası puanla daha fazla üniversiteye başvuru yapabilirsiniz. Üniversitenin barajı ne kadar yüksek olursa başvuru sayısı o kadar az olur ve bu durumda şansınız artar.

Özet olarak değişen sistemde düşük puanlı öğrencilerin yüksek puanlı öğrencilerin önüne geçebilmesi için başarılı bir özel yetenek sınavı yapmaları gereklidir. Güzel bir puan alarak ve güzel bir özel yetenek sınavı yaparak üniversite kazanabilirsiniz.

Sınava girecek bütün öğrencilere başarılar dileriz.