• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports

Özel Yetenek Sınavlarına Kimler Başvurabilir ?

 

Üniversitenin belirlediği TYT (1. Sınav)  baraj puanını geçen herkes özel yetenek sınavına başvuru yapabilir.

 

Besyo Düşünüyorum Ne Yapmalıyım ?

 

Öncelikle yapmanız gereken  tyt (1.sınava) çalışıp iyi bir puan almak . Daha sonrasında yapmanız gereken bir besyo hazırlık kursuna gitmeniz . Kursa gittikten sonra akademi kurs hocanız sizin için hangi üniversitelere başvuracağınız hakkında bir plan yapacaktır .

 

Besyo Kursuna Gitmeden Nasıl Başvuru Yapabilirim ?

 

Sitemizde ve ya üniversitelerin spor bilimleri fakülte sitelerinde paylaşılan üniversite kılavuzlarını takip edip , ön kayıt tarihlerini ve istenilen evrakları tamamlamanız gerekiyor . Daha sonrasında üniversite besyo koordinasyonuna çıkacaksınız . İyi bir derece yaparsanız ve puanınız ortalamanın biraz üstündeyse kazanma şansınız oldukça yüksek .

 

Sınava Girsem Kayıt Yaptırmazsam OBP Puanım Kırılır mı ?

 

Herkesin aklında yıllardın bu soru var ancak ve Puanınız kesinlikle kayıt yaptırmadığınız taktirde kırılmaz . Diğer bir durum ise kayıt yaptırdıktan sonra ki yıl kırılan puanınız 2. Yılınızda normala dönecektir .

 

Şu kadar Puanım var Nereyi Tercih Etmeliyim ?

 

Bunu tahmin etmek için  sporunuzun tam anlamıyla bilinmesi gerekiyor . Bu yüzden böyle sorular yanlış yönlendirmelere sebep olabilmektedir . Bazı yerlerde düşük puanlı öğrencilerin okula girdiği doğrudur ama her sene aynı olacak diye bir kural yoktur. Kimi üniversite en alt puanla öğrenci aldığı yılın ertesindeki sene o puanın çok üstünde kapatabilir burada ise kursların önemi ortaya çıkıyor.

 

Hangi Bölüm Daha İyi ?

 

Şuan ki şartlarda en iyi bölüm Beden Eğitimi Öğretmenliği ve Spor Yöneticiliği olarak gözükmektedir .. Eğer bir kişi Beden Eğitimi bölümüne girdikten sonra kendini geliştirmeye çalışmıyorsa öğretmenlik bölümü bile ona bir fayda getirmeyecektir . Sizlere tavsiyem kendinizi geliştirdikten sonra rekreasyon 2. öğretim bile size fayda sağlayacaktır .

 

Bir Bölümden Diğerine Geçiş Var mı ? 

Rekreasyon , spor yöneticiliği , antrenörlük , öğretmenlik bölümleri arasında kesinlikle bir geçiş yoktur . Sadece 2. öğretim ve 1. öğretimleri arasında geçiş vardır . Yani Rek: 2. öğretim okuyan biri not ortalamasını yüksek tutarsa 1. öğretim gibi harç ödemez . Eğer bölümler arası geçişin tek yöntemi vardır . Tekrar yetenek sınavına girip istediğiniz bölümü kazanmakla olur . Eğer kazanırsanız gördüğünüz derslerden muaf olur okulu 3 yılda bitirebilirsiniz .

 

Hangi Bölümlerde Atama var ?

 

Tüm bölümlerde atama vardır . Atama sayıları farklıdır . Beden Eğitimi öğretmenliğinde her sene atama olurken  Spor yöneticiliği bölümünde  2 yılda bir , rekreasyon ve antrenörlükte devletin inisiyatifinde atama yapılmaktadır .

 

Özel Yetenek Sınavı Olmadan Hangi Üniversitelere Gidebilirim ?

 

2 şekilde gidebilirsiniz . 1.'si ösym tercih kılavuzundan tercih yoluyla , 2.'si bazı üniversitelerin sadece öz geçmiş ve tyt-ayt puanıyla öğrenci kabul ettiği yerlere başvuruda bulunabilirsiniz .