• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Karadeniz Teknik Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Kılavuzu - Besyo 2018

Ön Kayıt Tarihi: 13 Ağustos – 16 Ağustos 2018

Başvuru İlan Tarihi: 17 Ağustos 2018

Başvuru İtiraz Tarihi: 27 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 28 Ağustos – 31 Ağustos 2018

Kazanan Adayların Açıklanması: 3 Eylül 2018

Özgeçmiş: Zorunlu var (en az 2 yıllık lisans)

Sınav Sistemi: Özgeçmiş ve Koordinasyon

Baraj Puanı: Öğretmenlik 220 Antrenörlük ve Yöneticilik 200 puandır.

Kontejanlar

Antrenörlük Bölümü

16 Bayan 24 Erkek

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü

36 Erkek 24 Bayan

Spor Yöneticiliği Bölümü

24 Erkek 16 Bayan

Karadeniz Teknik Üniversitesi Koordinasyon Parkuru

1. İstasyon Denge Aleti İstasyonu

Çıkış kapısından geçerek denge aletine çıkan aday, denge aletini yürüyerek veya koşarak geçip (denge aletinin bitimindeki işaretli alana basmak koşuluyla) zemindeki belirlenen alana iner. Aday 6 numaralı kapıdan geçmek üzere teste devam eder.

2. İstasyon Yön Değiştirmeli Koşu İstasyonu

Bu istasyon için giriş ve çıkış 2 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, ilk koninin sağından veya solundan geçerek konilerin etrafından döner, ardından 2 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.

3. İstasyon Top İle Slalom İstasyonu

Bu istasyon için giriş ve çıkış 3 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, kasadan topları alır ve slaloma başlar. Aday belirtilen sırada slalomu bitirdikten sonra koşarak topları kasaya koyar ve 3 numaralı kapıyı geçerek bu istasyonu tamamlar.

4. İstasyon Kasa Üzerinden Takla İstasyonu

Bu istasyon için giriş ve çıkış 4 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, kasa üzerinden takla atıp zemindeki belirlenen alana bastıktan sonra koninin etrafından döner ve 4 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.

5. İstasyon Sıçrama İstasyonu

Bu istasyon için giriş ve çıkış 5 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, birbirinden farklı yükseklikteki engellerin üzerinden belirtilen sırada (öne, sağa-içeri, sola-içeri, dışarı veya öne, sola-içeri, sağa-içeri, dışarı) çift ayak yere basmak koşuluyla sıçrama yaparak geçtikten sonra 5 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar.

6. İstasyon Top Değiştirme İstasyonu

Bu istasyon için giriş ve çıkış 6 numaralı kapıdır. Kapıdan geçen aday, kasalardaki topların yerlerini değiştirdikten sonra 6 numaralı kapıdan geçerek bu istasyonu tamamlar. Aday bitiş çizgisine varmak üzere 7 numaralı kapıdan geçerek teste devam eder ve bitiş çizgisini de geçerek testi bitirir. Bu testte adayın test süresi, otomasyon sistemince saptanmaktadır. Otomasyon sistemini aktif hale getiren ve durduran adayın kendisidir. Elde edilen değer ekrana yansır ve aynı anda ana bilgisayara otomatik olarak kaydedilir. Aday bu testte iki (2) hakka sahiptir. Ancak teknik nedenlerden dolayı test skoru elde edilemeyen adaylara bir hak daha verilir. Haklarının tamamını kullanıp kullanmamak adayın kendi tercihine bağlıdır. Adayın tüm haklarını kullanması durumunda en iyi test skoru değerlendirmeye alınır. Adayın çıkış çizgisinden başlamaması veya elektronik kronometreyi durdurmayacak şekilde testi bitirmesi veya isteyerek testi bırakması durumunda aday hakkını kullanmış kabul edilir ve adayın test skoru değerlendirmeye alınmaz. Aday istasyonlara belirtilen kapılardan giriş ve çıkış yapmak zorundadır. 2, 3, 5 ve 6 numaralı istasyonlarda “Hata” komutu alan aday, ilgili hakem uyarısı ile hatanın başladığı noktaya geri dönerek; 1 ve 4 numaralı istasyonlarda ise “Hata” komutu alan aday, ilgili istasyonun başlangıç noktasına geri dönerek testine devam edebilir. “Diskalifiye” komutu alan adayın o testi (hakkı) geçersiz sayılır.


Karadeniz Teknik Üniversitesi
Karadeniz Teknik Üniversitesi
Sınav Tarihi

3 Eylül – 7 Eylül 2018

Sınav Sistemi
Özgeçmiş ve Koordinasyon
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Öğretmenlik Bölümü 36 E 24 B

Antrenörlük Bölümü

24 E 16 B
yÖneticilik Bölümü 24 E 16 B
Baraj Puanı
Öğretmenlik 220 Antrenörlük ve Yöneticilik 200 puandır.
Kimler Düşünebilir
Özgeçmişi ve koordinasyonu iyi olan adaylara önerilir puanı düşük olan adayların çok iyi koordinasyon yapmaları gerekmektedir.

BENZER KILAVUZLAR