• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
 Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Ön Kayıt Tarihi: 1 Ağustos – 10 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 14 Ağustos 2018

Sınav Sistemi: Koordinasyon

Baraj Puanı: 200 puandır.

Kontejanlar

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü

23 Erkek 13 Bayan 6 Engelli

Antrenörlük Bölümü

32 Erkek 22 Bayan 4 Engelli

Koordinasyonun Etki oranı %100 ‘dür. 120sn. Erkekler 150sn üzeri bayanlar Elenir.

Kahraman Maraş Şütçü İmam Üniversitesi Koordinasyon Parkuru

1. İstasyon: Kasa içerisinde bulunan hentbol topu alınır. 2,50 m yüksekliğinde bulunan file üstünden aşırtılarak öne düz takla atılır ve top tutularak en az iki kere yere vurulmak şartıyla hedef atışın yapılacağı yere kadar dripling (top sürme) yapılır.Hentbol topu karşı duvara 2 defa pas olarak atılır, dönen top tutularak yerden yüksekte olan kaleye bir gol atışı yapılır. Bir gol atılana kadar atışa devam edilir. Kaleye isabet etmeyen atış için kasa içerisindeki iki adet yedek top kullanılacaktır. Üç top kullanıldığında isabet sağlanamamış ise diğer istasyona geçilecektir. Hentbol topunun bulunduğu yer ile duvar pas mesafesi 4 metre, kaleye şut mesafesi 5 metredir ).

-Dikkat edilmesi gereken durumlar;

-Topu filenin üzerinden geçirmek üzere atıp takla hareketine geçmiş olsa bile top file üzerinden geçmediğinde hareket yeniden yapılacaktır.

-Topu file üzerinden geçirip takla hareketini yaparken topun kaçması durumunda top alıp gelinecek harekete kaldığı yerden devam edilecektir.(harekete devam edilmemesi durumunda diskalifiye olacaktır.)

2. İstasyon: Denge aleti üzerinden başlangıç ve bitiş noktasına kadar düşmeden geçilir.(Denge aletinin üzerinden bitiş çizgisine varmadan düşen aday tekrar başa döner)

3. İstasyon: Futbol topu alınarak ayak ile parkurda belirtilen istikametlerde dripling (top sürme) yapılır. Dripling bitiminde adayın kendi istediği mesafede 1,5 m genişliğinde, 1 m yüksekliğindeki kaleye bir isabet şartı ile şut atılır (Kaleye bir isabet sağlanana kadar atışa devam edilir. Kaleye isabet etmeyen şutlar için kasa içerisindeki iki adet yedek top kullanılacaktır. Üç top kullanıldığında isabet sağlanamamış ise diğer istasyona geçilecektir.  Slalom sırasında aday hangi engel arasında hata yaparsa hata yapılan yerden tekrar slaloma devam edilir, slalomun başına dönülmez).

4. İstasyon: Basketbol topu alınır, topla parkurda belirtilen istikametlerde dripling (top sürme) yaptıktan sonra istediği şekilde (ters, düz, önden, turnike, smaç, şut vb.) bir isabet şartı ile potaya atış yapılır (Topun potaya girmemesi durumunda basketbol potasına bir isabet sağlanana kadar atışa devam edilir. Slalom sırasında aday herhangi bir engel arasında hata yaparsa hata yapılan yerden tekrar slaloma devam edilir, slalomun başına dönülmez). İsabetli atış sonrası topun kasaya konması mecburidir.

5. İstasyon: Aday sıçrama tahtası üzerinden belirlenen sıraya uyarak öne, sola, öne, sağa, öne olmak üzere istediği gibi sıçrayarak geçecektir.

6. İstasyon: Önce 2,5 metrelik mesafe koşulur, aynı mesafe geri geri koşularak başlangıç çizgisine gelerek 1.tur tamamlanır. 2.turda aynı şekilde; 5 metre öne ve geriye koşularak tamamlanır. 7. istasyona geçilir. (Koşularda (öne ve geriye) en az bir ayağın (sağ veya sol) çizgiye teması gerekir. Geriye koşularda ise kesinlikle dönülmeden ve yangalog koşu yapılmadan geri geri koşarak tamamlanacaktır. Hata yapılan bölüm hatanın yapıldığı yerden tekrarlanacaktır. Hata yapılan yer düzeltilip kaldığı yerden parkura devam edilecektir.)

7. İstasyon: Aday A ve B noktalarında bulunan kasa içerisindeki farklı topları her seferinde bir tane olmak koşulu ile yer değiştirecektir. (İstediği kasadan başlangıç yapılabilir.)


Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi
Sınav Tarihi

14 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Öğretmenlik Bölümü 23 E 13 B 6 Eng.
Antrenörlük Bölümü 32 E 22 B 4 Eng.

 

 

Baraj Puanı
200 puandır.
Kimler Düşünebilir
TYT puanı iyi parkuru normal TYT puanı barajın üstünde parkuru çok iyi adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR