• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
İstanbul Gelişim Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

 

Online Kayıt Tarihi: 16 Temmuz – 2 Ağustos 2018

Ön Kayıt Tarihi: 31 Temmuz – 2 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 3 Ağustos 2018

Sınav Sonuçlarının Açıklanacağı Tarih: 7 Ağustos 2018

Ücret: 100 TL

Baraj Puanı: 150 puan

Sınav Sistemi: Koordinasyon ve Özgeçmiş

Kontejanlar

Antrenörlük Bölümü 90

Spor Yöneticiliği 90

Rekreasyon 90

Egzersiz ve Spor Bilimleri 90

İstanbul Gelişim Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Parkuru

KOORDİNASYON PARKURU (Özel Yetenek Sınavı Puanına katkısı %65)

1. İstasyon: Düz Takla: Minder üzerinde öne doğru düz takla atmak.

2. İstasyon: Engel Geçişi: Birinci engelin üzerinden, ikinci engelin altından ve üçüncü (son) engelin üzerinden geçmek. Engellerin devrilmesi halinde her bir engel için 1sn ceza puanı, parkurun kasıtlı olarak tamamlanmaması durumunda ise 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Engel yüksekliği kadın adaylarda 60 cm. erkek adaylarda ise 70 cm. dir.

3. İstasyon: Denge Tahtası: Denge tahtası üzerinden geçiş (Denge tahtasının başlangıç orta ve son kısımlarına basmak koşulu ile denge tahtasından en az 3 adımla geçmek zorunludur). Aday denge tahtasından düşerse; denge tahtasının başından tekrar başlayacaktır. Düşmesine ceza puanı verilmeyecektir. Kurala uymadan giden aday “geri dön” komutuyla hareketi baştan tekrar etmek ve parkuru tamamlamak zorundadır. Parkurun tamamlanmaması durumunda 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir.

4. İstasyon: Voleybol Pas: Duvardan gelen topu saymaya başlamak üzere toplam 3 adet işaretli bölgeye parmak pas atışı yapmak. Topun düşürülmesi veya kaçırılması halinde kaldığı yerden pas devam eder. Topun yerden alınarak direk atılması teknik atışa dâhil

edilecektir. Çizgi ihlali yapılan atışlarda 1sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Çizgi ihlali yapılan atışlarda düzeltme yapılırsa ceza puanı verilmeyecektir. Voleybol topunun kaçırılması durumunda 3 kez isabetli parmak pası tamamlayana kadar devam eder.

Parkurun tamamlanmaması durumunda 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Atış mesafesi kadın adaylarda 2.25 m. erkek adaylarda ise 2.75 m. dir.

5. İstasyon: Hentbol Pas: Hentbolda temel pas atışı ile duvarda ki işaretli bölgeye 3 kez atış yapmak. Topun düşürülmesi veya kaçırılması halinde kaldığı yerden atış devam eder. Topun yerden alınarak direk atılması atışa dâhil edilecektir. Çizgi ihlali yapılan atışlarda 1 sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Çizgi ihlali yapılan atışlarda düzeltme yapılırsa ceza puanı verilmeyecektir. Hentbol topunun kaçırılması durumunda 3 kez isabetli parmak pası tamamlayana kadar devam eder. Parkurun tamamlanmaması durumunda 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Atış mesafesi kadın adaylarda 3 m. erkek adaylarda ise 4 m. dir

6. İstasyon: Futbol: İşaretli alandaki futbol topunu alıp, çizgi gerisinden başlayarak 80 cm aralığındaki slalom çubuklardan top sürerek geçmek. Slalom tamamlanarak çizgi sonrası top başlangıç noktasına bırakılacaktır. Çizgi ihlali veya topun kasadan çıkması durumunda 1 sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Parkurun tamamlanmaması durumunda 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir.

7. İstasyon: Sıçrama: Cimnastik sırasının üzerinden ilk giriş serbest sıçrama olmak koşulu ile çift ayak yana erkekler beş, kadınlar üç kez sıçramak. Eksik sıçrama halinde hakem komutuyla eksik sıçrama tamamlanmak zorundadır. Parkurun tamamlanmaması durumunda 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir.

8. İstasyon: Basketbol: İşaretli alandaki basketbol topunu alıp, slalomlar arası top sürme. Basketbol topunun slaloma başlamadan önce, 3. slalom dönüşünde ve slalom bitişinde yere vurulması gerekmektedir. Topun yere vurulmaması durumunda 1 sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Slalomların belirlen çizgilerden tamamının çıkması veya devrilmesi durumunda her bir slalom için 1sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Çift el top sürme, bariz top taşıma ve topun kasadan çıkması durumlarında 1sn ceza puanı derecesine eklenecektir. Parkurun tamamlanmaması durumunda 8 sn ceza puanı derecesine eklenecektir.

9. İstasyon: Çıkış: Basketbol topu kasaya bırakıldıktan sonra sürat koşusu ile fotoselden çıkış yapılarak parkur tamamlanır. Fotoselin kesilmesi adayın sorumluluğundadır.


İstanbul Gelişim Üniversitesi
İstanbul Gelişim Üniversitesi
Sınav Tarihi

3 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon ve Özgeçmiş
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Egzersiz ve Spor Bilimi 90

Antrenörlük Bölümü

90
Yöneticilik Bölümü 90                   
Baraj Puanı
150 puan
Kimler Düşünebilir
Özel üniversite olmasına rağmen oldukça güzel bir sınav sistemi bulunmaktadır. Burslu okumak isteyen parkuru iyi birazda özgeçmişi olan adaylara önerilir.
KOORDİNASYON PARKURU (Özel Yetenek Sınavı Puanına katkısı %65);

BENZER KILAVUZLAR