• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Afyon Kocatepe Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Ön Kayıt: 30 Temmuz – 3 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 13 Ağustos – 17 Ağustos 2018

Koordinasyon Parkuru  Kurs Tarihi: 23 Temmuz – 12 Ağustos 2018

Sınav Sistemi: Koordinasyon

Baraj Puanı: 180 puandır. Milli Sporcu ve Spor Lisesi 150 Engelli 100 puandır.

Özgeçmiş: Antrenörlük Bölümü 4 yıllık sporcu

Kontejanlar

Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü

25 Erkek 20 Bayan 5 Milli Sporcu 2 Engelli

Antrenörlük Eğitimi Bölümü

25 Erkek 20 Bayan 5 Milli Sporcu 2 Engelli

Rekreasyon Bölümü

25 Erkek 20 Bayan 5 Milli Sporcu 2 Engelli

Afyon Kocatepe Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Parkuru

Erkek Adaylarda 41 sn., Bayanlarda ise 01:01 sn. 100 puan olarak değerlendirilecektir.

1. İstasyon: Minderde Öne Düz Takla; Elektronik Kronometrenin bulunduğu kapıdan geçerek parkura giriş yapan aday, kasada bulunan topu alır ve belirli bir yüksekliğe atar. Jimnastik minderi üzerinde öne doğru ensesini yere koyarak omuz ve sırtının üzerinde yuvarlanma hareketini tamamlar tamamlamaz havayı attığı topu yere düşmeden tutarak kasaya geri koyar. Aday hareketi tekniğe uygun yapmaz ya da topu yere düşürürse hareketi tekrar eder. Aday ikinci denemesinde hareketi tekniğe uygun yapıp yine de topu yere değdirirse, topu kasaya bırakarak diğer istasyona geçer.

2. İstasyon: Voleybolda Servis (İSABET); Minderde öne düz takla istasyonunu tamamlayan aday, voleybol servis çizgisine gelir. Kasada bulunan 5 voleybol topunu tek tek tenis servis tekniği (baş üzerinden) ile karşı sahanın arka 3 m’lik bölgesine atar. Karşı sahadaki 3 m.lik alana atılan her top isabet sayılır ve isabet puanı olarak kaydedilir. Aday atış çizgisini geçerse atış geçersiz sayılır. Aday tekniğe uygun atış gerçekleştirmezse atış geçersiz sayılır ve her bir hata için uyarı cezası alır.

3. İstasyon: Futbolda Slalom; Voleybolda servis atma istasyonunu tamamlayan aday, futbolda slalom istasyonuna gelir. Topu kasadan eli ile alan aday, futbol slalom başlangıç çizgisi önünde topu yere bırakarak slaloma başlar. Aday düz ve çapraz yerleştirilmiş olan 6 dikmenin etrafından geçer. Son dikmeyi de geçen aday, bitiş çizgisinden sonra topu eline alarak başlangıç noktasına götürür ve kasanın içine topu bırakır. Eğer aday başlangıçta topu slalom çizgisinin ilerisine koyar veya çizgi önünden topu durdurmadan eli ile 1. dikmeye doğru yuvarlayarak avantaj sağlarsa, slalomu bitirdikten sonra bitiş çizgisini geçmeden topu eline alırsa veya topu kasanın içine bırakmazsa, istasyon görevlisi tarafından hata yaptığı yere çağrılır ve hareketin doğrusunu yapması istenir.

4. İstasyon: Engel Üzerinden Geçiş; Paralel engele gelen aday el, ayak, gövdeyi kullanarak veya hiç kullanmadan, vücudunu paralel engelin üst hizasından geçirir.

5. İstasyon: Paralel Bar üzerinde yürüme ve salınım yaparak yana düşme; Aday simetrik paralelin ön ucuna geldiğinde paralelin önceden belirlenmiş olan kısmında sıçrayarak çift elle paraleli tutar. Daha sonra erkek ve bayan adaylar için belirlenmiş olan noktaya kadar parallelin üzerinde ellerini kullanarak yürür. Belirlenen noktaya gelen aday salınım yaparak yan tarafa atlar. Belirlenen alan içinde hareketi yapamayan adayların hareketi tamamlaması istenir.

6. İstasyon: Futbolda Şut (İSABET); Simetrik parallel istasyonunu tamamlayan aday, futbolda şut istasyonuna gelir. Kasada bulunan 5 futbol topunu sırayla hentbol kalesine 6 m mesafe de belirlenen çizginin gerisine koyarak şut atar. Şutlar kalenin içerisinde yerleştirilen ve çapları 70 cm olan üç hedefin herhangi birine atılır. Aday 5 atışı tamalamak zorundadır.

7. İstasyon: Basketbolda Serbest Atış (İSABET); Basketbolda serbest atış istasyonuna gelir. Kasaya yerleştirilen 5 basketbol topunu tek tek alarak serbest atış çizgisi hizasından potaya şut atar. Çemberden geçen her top isabet sayılır ve isabet puanı olarak kaydedilir. Adayın tekniğe uygun atış gerçekleştirebilmesi için, adayın önüne iki insan maketi konulur. Eğer aday atış çizgisi ihlali yaparsa atışı geçersiz sayılır. Tekniğe uygun yapılmayan her atış için adaya uyarı cezası verilir.

8. İstasyon: Hentbolda Şut; Hentbolda şut istasyonu için belirlenen (4m) atış çizgisine gelen aday, kasada bulunan 2 topun birini alarak karşı duvarda bulunan 1m2 lik zemine temel atış yapar, duvardan geri gelen topu tutarak 5 atış gerçekleştirilir. Tutulamayan top geçerli atış olarak kabul edilmez. Aday temel atış için kullandığı topu kaçırırsa kasadaki yedek topu kullanır. İkinci topu da kaçırırsa, toplardan herhangi birini gidip alarak parkura devam eder. Eğer aday çizgi ihlali yaparsa atış geçersiz sayılır. Aday toplam 5 isabetli atışı tamamlamak zorundadır.

Aday elektronik kronometre kapılarının arasından geçerek koordinasyon parkurunu tamamlar.

 


Afyon Kocatepe Üniversitesi
Afyon Kocatepe Üniversitesi
Sınav Tarihi

13 Ağustos – 17 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon
Özgeçmiş
Antrenörlük Bölümü 4 yıllık sporcu
Bölümler Kontejan
Öğretmenlik Bölümü 25 E 20 B 5 MS 2 Eng
Antrenörlük Eğitimi Bölümü 25 E 20 B 5 MS 2 Eng
Rekreasyon Bölümü 25 E 20 B 5 MS 2 Eng

 

Baraj Puanı
180 puandır. Milli Sporcu ve Spor Lisesi 150 Engelli 100 puandır.
Kimler Düşünebilir
Koordinasyon parkuruna güvenen adaylar ve Antrenörlük bölümünde iyi sporcu olan adaylara önerilir.
Erkek Adaylarda 41 sn., Bayanlarda ise 01:01 sn. 100 puan olarak değerlendirilecektir.

BENZER KILAVUZLAR