• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Giresun Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Ön Kayıt: 1 Ağustos – 6 Ağustos 2018

Sınav Tarihlerinin Açıklanması: 16 Temmuz 2018

Yetenek Sınavı Tarihi: 08 Ağustos – 10 Ağustos 2018

Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 13 Ağustos 2018

Öğretmenlik Bölümü Kayıt Tarihi: 27 Ağustos 2018

Antrenörlük Bölümü Kayıt Tarihi: 29 Ağustos 2018

Antrenörlük Bölümü II. Ö.: 3 Eylül 2018

Baraj Puanı: 150 puandır. Engelli adaylar 100 puandır. + 2 yıl Lisans

Sınav Sistemi: Özgeçmiş ve Koordinasyon

Özgeçmiş: Var

Kontejanlar

Öğretmenlik Bölümü

30 Erkek 30 Bayan

Antrenörlük Bölümü

27 Erkek 27 Bayan 6 Engelli

Antrenörlük Bölümü II. Ö.

18 Erkek 18 Bayan 4 Engelli

Giresun Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Koordinasyon Parkuru

1.İstasyon (YER CİMNASTİĞİ): Bu istasyonda temel cimnastik becerilerinin

ölçülmesi hedeflenmektedir. Amut-düz taklayı takiben yarım burgudan sonra geriye erişme ve çember hareketlerinden oluşan serinin tamamlanmasından sonra adayların performans süresi fotosel kronometreler ile ölçülmeye başlanacaktır. Adayın her hareketteki başarısı 100 üzerinden 50 puanının altına düştüğünde 4 sn’lik ceza alır. Cimnastik serisinin 3 hareketinin her birini 50 puanın altında yapan aday, toplam 12 sn ceza alır (3 hareket (amut+takla, geriye erişme ve çember) x 4 sn = 12 sn). Bu zaman koordinasyon testinin süresine eklenir. Tüm hareketlerden tam puan (100) alan adayın koordinasyon süresinden 5 saniye düşülür.

2. İstasyon (SAĞLIK TOPU TAŞIMA-ÇEVİKLİK): Cimnastik serisinden sonra 5 saniye içerisinde aday öndeki ayağı start çizgisini geçmeyecek şekilde hareketsiz yüksek çıkış pozisyonunda görevli öğretim elemanının “ÇIK” komutu ile fotosel kapısından geçer. Bu testte karşılıklı iki ayrı kasa içerisindeki iki farklı renkteki her bir kasada 2 olmak üzere toplam dört (4) sağlık topunun yerleri değiştirilir. Yani bir kasadaki aynı renkteki sağlık topları diğer kasaya taşınır. Aday sağlık topu taşıma işlemine istediği taraftan başlayabilir. İki kasa arasında 10 metre mesafe vardır ve her bir kasanın içinde 2’şer sağlık topu bulunur. Hatalar: Sağlık toplarının kasaya bırakılıp alınması sırasında top kasanın dışına kaçarsa mutlaka getirilip kasanın içerisine konulması gerekir. Aday, aynı renkteki sağlık toplarını aynı kasaya taşıyana kadar uyarılır. Bu istasyonu doğru şekilde tamamlamayan aday diğer istasyona geçemez. Uyarılara rağmen bu istasyonu tamamlamadan geçen adaylar sınavdan diskalifiye edilir.

3. İstasyon (HENTBOL): Aday kasa içerisinde duran toplardan birini alır ve çizginin üzerinde, bir ayağı çizgide belirli bölümleri file ile kapatılmış hentbol kalesine dayanma adımlı temel atış (yüksek) yapar. Sonra kasadan ikinci topu alarak kaleye dayanma adımlı temel atış yapar. İlk iki top sağ el ile, son iki top sol el ile kaleye atılacaktır. Sağ el ile 2 ve sol el ile 2 atış yapılmadığı durumunda aday kasadan yeni bir top alarak hareket serisini doğru el ile tamamlayacaktır. Gülle atar gibi veya sadece dirsek eklemi kullanılarak yapılan atışlar geçerli değildir. İsabet ettiremediği her şut için 3 (üç) sn ceza alır. Toplam isabetsiz dört şutta 12 sn ceza alacaktır. Tüm atışlarda isabet sağlandığında adayın koordinasyon süresinden 5 saniye düşülür.

4. İstasyon (BASKETBOL): Aday serbest atış çizgisinden kasadaki 4 basketbol topunu kullanarak toplam 4 sıçrayarak atış yapacaktır. Aday her başarısız atıştan sonra kullanılan topu, top arabasına koymak koşulu ile toplam 4 topu kullanmak zorundadır. Aday başarılı atışlarında kullandığı topu, top arabasına koymak zorunda değildir. Adayın isabet sağlayamadığı her atış için 3 (üç) saniye koordinasyon testi süresine eklenir. Aday 4 atıştan hiçbirini isabet ettiremediğinde 12, bir tanesini isabet ettirdiğinde 9 saniye ceza alacaktır. İkisini isabet ettiremediğinde 6 (altı) ve 1’ini isabet ettiremediğinde 3 (üç) saniye ceza alır. Tüm atışlarda isabet sağlandığında adayın koordinasyon süresinden 5 saniye düşülür.

5. İstasyon (FUTBOL): Aday, belirli bölümleri file ile kapatılmış kaleye duran toplar ile 4 (dört) şut atar. İlk iki topa sağ ayak ile son iki topa sol ayak ile vuruş yapılacaktır. Sağ ayak ile 2 ve sol ayak ile 2 vuruş yapılmadığı durumunda aday kasadan yeni bir top alarak hareket serisini doğru ayak ile tamamlayacaktır. İsabet ettiremediği her şut için 3 (üç) saniye ceza alır. Toplam isabetsiz dört şutta 12 sn ceza alacaktır. Tüm atışlarda isabet sağlandığında adayın koordinasyon süresinden 5 saniye düşülür.

6. BİTİŞ: Aday 5 istasyonu tamamladıktan sonra 5 metre gerideki huninin etrafından koşarak dolanır ve bitiş çizgisindeki fotosellerden dikey pozisyonda koşarak geçer ve koordinasyon parkurunu tamamlar. Bitişte aday kendisini yere atarak parkuru tamamlar ise, koordinasyon testini bitirme süresine 5 saniye eklenir. Aday fotosellerin arasından geçmediğinde geriye döndürülerek fotosellerin arasından geçmesi sağlanır. Talimatlara uymayan adaylar sınavdan diskalifiye edilir.


Giresun Üniversitesi
Giresun Üniversitesi
Sınav Tarihi

08 Ağustos – 10 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Özgeçmiş ve Koordinasyon
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Öğretmenlik Bölümü 30 E 30 B
Antrenörlük Bölümü 27 E 27 B 6 Eng
Antrenörlük Bölümü II. Ö. 18 E 18 B 4 Eng
Baraj Puanı
150 puandır. Engelli adaylar 100 puandır. + 2 yıl Lisans
Kimler Düşünebilir
Özgeçmişi çok iyi koordinasyonu normal ve Özgeçmişi normal koordinasyonu iyi adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR