• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Sinop Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Evrak Kayıt Tarihi: 1 Ağustos 6 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 9 Ağustos 10 Ağustos 2018

Sonuçlar Açıklanacağı Tarih: 14 Ağustos 2018

Baraj Puanı: SL ve MS 150 Puandır. NL 180 Puandır. 2 Yıllık Lisans

Özgeçmiş: Var

Kontejan:

Antrenörlük Bölümü: 29 Erkek 19 Bayan 6 MS 6 Eng.

Sınav Sitemi: Çeviklik Testi

Kimler Düşünebilir: Özgeçmiş Sinop Üniversitesi Besyo’da %70 Etkili bir Üniversite iken Çeviklik Testi %30 Etkilidir. Özgeçmişi Sağlam Çeviklik Testinde normal sürelerde bitirecek adaylara önerilir.

Sinop Üniversitesi Besyo 2018 Çeviklik Testi

Çeviklik Testinin uzunluğu 10 metredir. Başlangıç ve bitiş arası mesafe 5 metredir. Teste kullanılan materyaller hunilerdir. Ortada bulunan hunilerin arasındaki mesafe 3,3 metredir. Test başlagıncında adaylar yüzüstü elleri yere omuz hizasında bacaklar yerde bitişik bir şekilde başlayarak ‘’BAŞLA’’ komutu ile çıkış yaparlar. Aday Çıkış Yaptığı anda fotosel başlar. Amaç en hızlı şekilde kurallara uyarak parkuru bitirmektir. Huniler etrafında kılavuzda belirtildiği şekilde koşarak aday belirtilen yönde yol alır. Bitiş çizgisindeki fotosel yardımıyla sporcunun derecesi ölçülür. Parkur derecesi en düşük süreyi yapan adaylara göre puanlama sistemi yapılacaktır. En düşük süreyi yapan aday Erkekler ve Bayanlar ayrı olmak üzere tam puan alırlar.

İhlaller

Çıkış pozisyonunu doğru yapmazsa,

Hunileri devirirse,  

Huni atlarsa,

Yukarıda şekilde gösterilen test protokolüne uygun koşu yönünü takip etmezse.

Adaylar bu tip hataları yaptıkları taktirde puanlama sistemine katılamaz ve elenirler.

Sinop Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokul sadece antrenörlük bölümünden öğrenci alımı yapmaktadır. Özel Yetenek Sınavında uyguladığı çeviklik testinin sınava etkisi %30’dur Sinop Üniversitesi daha çok Özgeçmiş ağırlıklı bir sınav yapmaktadır. Sinop Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı Kılavuzunda belirttiği gibi adayların Özgeçmiş puanları sınava %70 etkilidir. Sinop Üniversitesi’ni düşünen adaylara tavsiyemiz özgeçmiş puanlarının düşük olmamasıdır. %70 etkili bir özgeçmiş puanı çok önemlidir. Sınava girecek adaylarda kazanması muhtemel adayların  NL 180 MS ve SL 150 puanı aşan özgeçmişi iyi çeviklik testinden normal puan alabilecek adayların sansının çok yüksek olduğu görülmektedir. Onun için başvuru yapacak adayların kılavuzdan  özgeçmiş puanlarını kontrol etmeleri önerilir. Kılavuz yardımı için İnstagram adresimizden DM’den yardım alabilirsiniz.

İnstagram: @besyo_bilgiler.


Sinop Üniversitesi
Sinop Üniversitesi
Sınav Tarihi

9 Ağustos 10 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Çeviklik Testi ve Özgeçmiş
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Antrenörlük Bölümü 29 E 19 B 6 MS 6 Eng.

 

 

Baraj Puanı
SL ve MS 150 Puandır. NL 180 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Baraj Puanını Geçmiş Özgeçmişi Yüksek Çeviklik Testinde normal sürelerde bitirecek adaylara önerilir.
2 Yıllık Lisans zorunlu

BENZER KILAVUZLAR