• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Posta Yolu İle Başvuru Tarhi: 01-07 Ağustos 2018

Evrak Kayıt: 01: 11 Ağustos 2018

Sınava Girecek Adayların İlanı: 12 – 13 Ağustos 2018

Koordinasyon 14-15 Ağustos 2018

Asil yedek liste 16-17 ağustos

Milli Sporcular (MS) puan türllerinin herhangi birisinden Spor Yöneticiliği Bölümü için en az 150 puan Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü için en az 180 puan almış olmaları gerekmektedir.

Normal Lise  (NL) ve Diğer liselerin tamamı  Spor Yöneticiliği Bölümü için en az 180 puan almış olmaları gerekmektedir. Beden Eğitimi ve Spor Yöneticiliği Bölümü için en az 200 puan almış olmaları gerekmektedir.

Kontejanlar

Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği Programı 14 Bayan 26 Erkek 6 Milli Sporcu 10 Yabancı Uyruklu = 56 Toplam

Spor Yöneticiliği Bölümü 16 Bayan 34 Erkek 6 Milli Sporcu 5 Yabancı uyruklu 63 Toplam

Toplam kontejan 119 kisidir.

Koordinasyon Parkuru

a) Aday işaretle yüksek çıkış tekniği ile belirlenen çizgi gerisinden başlar,

b) Aday minder üzerinde öne takla atar ve ayağa kalkar,

c) Aday belirlenmiş alanda 3600 burgu dönüşü yapar,

d) Aday 1.10 m aralıklarla dizili 5 engeli geçer (Aday 1. 3. ve 5. engellerin üstünden (40 cm), 2. ve

1. engellerin altından (90 cm) geçmek zorundadır).

e) Aday işaretli yerlerde bulunan 2 kasa içindeki kırmızı ve siyah renklerdeki 2 topu farklı kasalara taşır. Aday sırası ile; 1. kasadaki kırmızı topu 2. kasaya, sonra 1. kasadaki siyah topu 2. kasaya, sonra 2. kasadaki kırmızı topu 1. kasaya, son olarak da 2. kasadaki topu 1. kasaya taşır. Aday topları kasaların içine bırakmak zorundadır.

f) Aday kasa içinde bulunan hentbol toplarından birisiyle duvardaki kare hedefe (Zeminden 150 cm yükseklikte 1 x 1,5 m. ebadında) tek ya da çift elle 3 kez isabetli atış yapar ve tutar. Her bir atışın geçerli olabilmesi için hedeften dönen topun tutulması gerekmektedir. Atışlar sırasında ayak çizgiyi geçmeyecektir. Hedefe atış sırasında top elden kaçırılırsa aynı top yakalanmaya çalışılmadan kasadan yeni bir top alınarak kalınan yerden devam edilir. Aday son atıştan sonra topu kasanın içine koymak zorundadır.

g) Sonra aday, 30 cm. yüksekliğindeki bank üzerinden çift ayakla 5 kez sağa ve sola sıçrama yapar. Aday başlangıç pozisyonunda ilk sıçramaya istediği yönden tek ayakla başlayabilir. Her bir sıçramada iki ayak yere temas etmeden ikinci sıçrama yapılamayacaktır.

h) Daha sonra aday, 1 m. aralıklarla dizili slalom çubukları arasından slalom koşusu yapar. Aday engelleri elle çekip-iterse veya slalom sırasını atlarsa geri dönerek hatayı yaptığı yerden itibaren parkura devam eder. Engellerin düşmesi veya işaretli yer dışında çıkması durumunda bu hata olarak değerlendirilir. Aday hata yaptığı noktadan itibaren istasyonu tekrar yapmalıdır.

BECERİ-KOORDİNASYON TESTİNE AİT ÖNEMLİ NOT

Aday Beceri-Koordinasyon parkurunda 2 hak verilecektir. Parkurda elde edilen en iyi derece karşılığı puan değerlendirmeye alınacaktır. Adayların derecelerinin puana dönüştürülmesi tablo 8 e göre yapılacaktır.

Adayın yaptığı en iyi derece esas alınacaktır. Aday isterse ikinci hakkını kullanmayabilir. Her istasyonun tam yapılması gerekmektedir.

Eksik istasyon geçişlerinde, aynı istasyonun tekrarı yapılacaktır.

Hata ikazlara uymayan ve düzeltilmeyen her bir hata için parkur derecesine bir ceza (iki saniye) ilave edilecektir. Aday parkurda aldığı iki cezadan sonra üçüncü cezayı alırsa, bir istasyonu yapmazsa, kasıtlı olarak üst üste iki den çok parkur hatası yaparsa; adaya bu parkur hakkından diskalifiye edilerek sıfır (0) puan verilecektir.

Adayın bu testten elde ettiği en iyi derece karşılığı puan olarak değerlendirmeye alınacaktır.

Sınav komisyon başkanı tarafından Beceri-Koordinasyon Parkurunu tamamlayan adaya parkur derecesi imza karşılığı verilecektir.

NOT : Spor Lisesi Mezunlarını alan puanı olarak OBP çarpımları 0,11 olan katsayıya ek olarak 0,3’lük katsayı eklemesi yapılmaktadır.

Parkur: Bayanlar 30 saniye 100 puan 45 saniye 0 puandır.

Erkekler 25 saniye tam puan  40 saniye 0 puandır. Parkur %35 etkilidir.


Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi
Rize Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi
Sınav Tarihi

14-15 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Özgeçmiş ve Koordinasyon
Özgeçmiş
Var
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi ve Spor öğretmenliği 14 Bayan 26 Erkek 6 Milli Sporcu 10 Yaban. 
Spor Yöneticiliği Bölümü 16 Bayan 34 Erkek 6 Milli Sporcu 5 Yaban. 

 

 

Baraj Puanı
Milli Sporcular Spor Yöneticiliğinden 150 Öğretmenlik Bölümünden 180 Puan almış olmaları gerekmektedir. Normal Lise (NL) Spor Yön. 180 Öğretmenlik Böl. 200 Puandır.
Kimler Düşünebilir
Özgeçmiş %65 Etkilidir. Koordinasyon %35 Etkilidir. İyi Özgeçmişli normal parkur derecesi olan adaylara önerilir.

BENZER KILAVUZLAR