• Pomem, Pöh, Paem, Pmyo Hazırlık Kursları
  • Regnum Sports
Ordu Üniversitesi Özel Yetenek Sınavı - Besyo 2018

Kontejanlar

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü: 21 Erkek 13 Kadın 6 Milli Sporcu

Spor Yöneticiliği I. Öğretim: 24 Erkek 15 Kadın 6 Milli Sporcu

Spor Yöneticiliği II. Öğretim: 24 Erkek 15 Kadın 6 Milli Sporcu

Ön Kayıt Tarihi: 01 Ağustos – 13 Ağustos 2018

Sınav Tarihi: 14 Ağustos – 16 Ağustos 2018

Sınav Sonuçlarının Açıklanması: 17 Ağustos – 18 Ağustos 2018

Baraj Puanı: 150 Puandır. Engelli adaylara 100 puandır.

Sınav Sistemi: Koordinasyon  Parkuru

Beceri Koordinasyon Testi

Aday bu testte bir hakka (1) sahiptir.

1-Düz Takla: Aday, cimnastik minderinde kurallara uygun olarak ense ve iki omuzu yere temas edecek şekilde öne düz takla yapacaktır. Nizami olarak öne düz takla yapamayan aday istasyonu tekrarlayacaktır.

2-Çapraz Adımlama: Aday, çapraz yerleştirilmiş dairelerden hızlı bir şekilde adımlayıp geçerek istasyonu tamamlar. Aday herhangi bir daireyi atlarsa, herhangi bir daireye çift ayak basarsa ve herhangi bir dairenin dışına basarak geçerse hata yaptığı noktadan dönerek istasyonu tamamlar.

3-Hedefe Top Atışı: Aday hentbol kalesinin üst köşelerinde bulunan 2 ayrı hedefe birer atış olmak üzere toplam 2 isabetli atış gerçekleştirerek topları hedeflerden geçirmek zorundadır. Atış alanında 5 adet hentbol topu (erkekler 3, kadınlar 2 numara) bulunmaktadır. Atış alanındaki 5 adet hentbol topunun tamamını kullandığı halde, toplam 2 topu hedeflerden geçiremeyen aday, hedefe isabet ettiremediği toplardan alarak her bir hedefe birer isabetli atış yapana kadar atışa devam eder. Atışı tamamlayamayan aday bir sonraki istasyona geçemez.

4-Slalom: Aday, uzaklıkları işaretlenmiş 5 slalom çubuğunun her birinin arasından geçerek slalom koşusunu tamamlar. Aday slalom geçişi sırasında slalom kulelerini devirirse her kule için 1 saniye ceza puanı adayın toplam koordinasyon test süresine eklenir. Aday kuleleri sırasıyla geçmez veya kulelerin birini pas geçerse slalom istasyonunun başına döner.

5-Top Değiştirme: Aday, 3 farklı renkteki kutuda bulunan topları çapraz olarak birer birer (tektek) aynı renkteki kutuya taşıyarak yerlerini değiştirir. Bu istasyonda; topların yeri değiştirilmezse, top kasa içerisine girmezse, top kasadan çıkarsa veya top kasaya götürülmek yerine uzaktan atılırsa hata olarak sayılacak ve adaydan hatasını düzeltmesi istenecektir.

6-Çift Ayak Sıçrama: Aday sırasıyla ileri-sağ-ileri-sol-ileri şeklinde dizilmiş olan belirlenmiş yükseklikteki 5 engeli çift ayakla sıçrayarak geçer. Devrilen her engel başına bir ceza puanı adayın toplam süresine eklenir. Aday herhangi bir engeli sıçramadan geçerse veya tek ayak sıçrarsa istasyon başına döner.

7-Dikey Sıçrama: Aday belirlenen yükseklikte bulunan hedefe sıçrayarak sağ veya sol elle dokunur. Dokunamayan aday tekrar dokununcaya kadar sıçramaya devam eder. Bu istasyonun bitimiyle beraber aday koşarak bitiş fotoselinden geçerek süreyi durdurur ve parkuru tamamlamış olur.

*Adaylar her istasyonu yukarda yazan kurallara uygun bir şekilde tamamlamak zorundadır. Herhangi bir istasyonu tamamlamadan fotoseli geçen ve süreyi durduran aday sınavdan ELENİR.

NOT: Sınav Kontejanın 5 Katına kadar olan süreyi tamamlayan adaylar değerlendirmeye alınacaktır.


Ordu Üniversitesi
Ordu Üniversitesi
Sınav Tarihi

14 Ağustos – 16 Ağustos 2018

Sınav Sistemi
Koordinasyon Parkuru
Özgeçmiş
Bölümler Kontejan
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği  21 Erkek 13 Bayan 6 MS
Spor Yöneticiliği  24 Erkek 15 Bayan 6 MS
Spor Yöneticiliği II. Ö. 24 Erkek 15 Bayan 6 MS
Baraj Puanı
150 Puandır. Engelli adaylara 100 puandır.
Kimler Düşünebilir
Koordinasyon Parkuru iyi olan adaylara önerilir. Nedeni İlk 450 kisi değerlendirmeye alınacaktır.
Sınav Kontejanın 5 Katına kadar olan süreyi tamamlayan adaylar değerlendirmeye alınacaktır.

BENZER KILAVUZLAR